Skip to content
elke dag leren om zelfstandig te kunnen zijn

Trainingen

Tijdens de dagbesteding zullen veel soorten trainingen aan de orde komen. Als vanzelfsprekend zullen een aantal handelingen aangeleerd worden die nodig zijn om zelfstandig of binnen een woongroep te kunnen wonen.

Omdat we zowel thuisbegeleiding als dagbesteding aanbieden zijn de lijnen kort. We kunnen direct inspelen op jouw vragen en behoeften. Zowel op de dagbesteding als bij de thuisbegeleiding weten we namelijk precies wie je bent en wat je nodig hebt. Doordat we bij de dagbesteding bezig zijn met bijvoorbeeld, hygiëne en goede voeding kan de zorgtijd bij ambulante begeleiding verminderd worden. Dit is voor jou prettig omdat je al hulp krijgt bij de doelen op dagbesteding, zodat er dan bij ambulante begeleiding misschien minder hulp voor hetzelfde doel nodig is.

training hardenberg

Soorten trainingen

Huishoudtraining

De winkel moet altijd schoon gehouden worden. De sanitaire ruimtes krijgen dagelijks een schoonmaakbeurt en de ramen worden met regelmaat gewassen. Ingebrachte kleding moet gewassen worden, rekening houdend met de wasvoorschriften . Wasmachine en droger moeten bediend worden. Veel schoonmaakwerk wordt samen met begeleiding uitgevoerd, ieder werkt hier aan mee.

Budgettraining

Dagbesteding de Kringloop biedt jou als medewerker lunches aan. Hiervoor wordt een wekelijks budget vrijgemaakt. Samen met de begeleiders kun jij een weekbudget gaan bijhouden. Jullie gaan samen naar de supermarkt om eten te kopen en andere inkopen te doen. Op deze manier leer je vaardigheden aan om financiën te beheren en goed met je geld om te gaan. Je leert hierbij niet alleen voor jezelf te zorgen, maar ook voor de ander. Door bijvoorbeeld ook broodbeleg mee te nemen dat een andere collega-medewerker lekker vindt.

Leren samenwerken

De winkel moet ingericht worden: dit doen wij met z’n allen. Wanneer jij als medewerker de winkel wil inrichten door bijvoorbeeld een schilderij op te hangen, heb je hulp nodig van een andere medewerker. Samenwerking is hierbij dus weer van belang. Het samenwerken geldt eigenlijk voor bijna alle activiteiten in de winkel, je hebt elkaar nodig om het uiteindelijke doel te bereiken.

Aanleren van verantwoordelijkheden

Husky en Dito zijn onze hulphonden die verzorgd moeten worden. Voordat de winkel opengaat wordt er overlegt welke medewerker deze dag de zorg voor de honden op zich gaat nemen. Jij als medewerker wordt op deze manier aangeleerd om verantwoordelijkheid te dragen. De honden moeten eten en vers water hebben. Ook moet ze op gezette tijden worden uitgelaten. Natuurlijk moeten zij leren luisteren naar jouw commando’s en hebben ze uiteraard behoefte aan een knuffel van jou.

Ontwikkeling

Het moet geen vanzelfsprekendheid zijn dat iemand met indicatie voor dagbesteding zijn leven lang deze indicatie blijft behouden. Dagbesteding de Kringloop richt zich op een zodanige ontwikkeling waardoor jij zelfstandig verder kunt en mogelijk weer betaald werk kan krijgen.