Skip to content
KRINGLOOPWINKEL - DAGBESTEDING - INBRENG PUNT - werkplaats

Kringloopwinkel Bruchterweg Hardenberg

Kringloop Hardenberg

Zorgvoorziening de Samenwerking heeft twee kringloopwinkels die worden gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De begeleiders van de dagbesteding worden aangestuurd door ervaren professionals. We kijken naar jou als mens zoals je bent, naar je mogelijkheden, niet naar je beperkingen. Wij merken dat dit een hele prettige, natuurlijke benadering is.

Onze opzet is de kringloopwinkel zo gezellig mogelijk in te richten en op een efficiënte wijze te runnen. Dit is een gezamenlijke taak en verantwoordelijkheid van medewerkers, vrijwilligers en professionals. We proberen de goederen zo op te stellen dat het als een woonwinkel oogt. Verspreid over de begane grond en op de eerste verdieping treft de bezoeker een veelheid aan tweedehands artikelen, zoals antiquiteiten & curiosa, kleinmeubelen, serviesgoed, potten & pannen, bestek enzovoort.

Sommige goederen worden door de medewerkers opgeknapt.
Elektrische artikelen worden zo goed als mogelijk nagekeken. Mocht een elektrisch artikel niet goed zijn dan kan dit binnen 7 dagen geretourneerd worden. De klant ontvangt een tegoedbon.

Op de bovenverdieping hebben wij een grote hoeveelheid aan kleding en schoeisel voor jong en oud, in vele maten. Tevens hebben we een boekenafdeling, platen-afdeling, sportartikelen en speelgoed.

We vinden het gezellig om in onze koffiehoek, de klant een (gratis) kopje koffie of thee aan te bieden.

Filiaalleiding

Rudie Lubbers

Rudie Lubbers

Directeur

Rudie is directeur van Zorgvoorziening De Samenwerking en trajectbegeleider.

Arno Dammuller

Arno Dammuller

Directeur

Arno is leidinggevende ambulant, trajectbegeleider en jobcoach bij Zorgvoorziening De Samenwerking

WE zien jou niet als cliënt, maar als volwaardig medewerker

Medewerkers

We streven ernaar iedereen zijn eigen taken te geven, waar jij dan zelf zoveel mogelijk de verantwoording voor draagt. Dus iedereen van kassière tot klusser speelt een belangrijke rol in de Samenwerking om de winkel draaiende te houden. Hier hebben we elkaar bij nodig. We proberen de normale arbeidsmarkt zoveel als mogelijk te benaderen.

De activiteiten worden gedaan in jouw eigen werktempo en naar eigen draagkracht. Er is geen sprake van prestatiedruk, waardoor de dagbesteding laagdrempelig blijft.  Het kan zijn dat je zoveel vaardigheden aanleert dat je doorstroomt naar de betaalde arbeidsmarkt. Is dit niet het geval, dan is het ook goed, de kringloopwinkel is een mooie vorm van dagbesteding die blijvend zorgt voor veel uitdaging.

Als je bij ons begint krijg je een proefperiode van een maand. In deze maand kun je je in de winkel oriënteren en kijken waar je interesses en voorkeuren naar uitgaan. Na deze maand krijg je activiteiten aangeboden die het best passen bij jouw wensen en mogelijkheden.

Werkzaamheden