Samen op weg naar een plek in de maatschappij

Onze dagbesteding

Zorgvoorziening de Samenwerking heeft twee kringloopwinkels (op de locaties Bruchterweg 85a en locatie Circus, Zwingel 2 te Hardenberg) die worden gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De begeleiders van de dagbesteding worden aangestuurd door ervaren professionals. We kijken naar jou als mens zoals je bent, naar je mogelijkheden, niet naar je beperkingen. Wij merken dat dit een hele prettige, natuurlijke benadering is.

In Nederland kennen wij vele vormen van dagbesteding, met diverse activiteiten zoals: schilderen, kaarsen maken, tuinieren, dierenverzorging enzovoort. Voor veel mensen zijn dit plezierige en zinvolle activiteiten, maar voor anderen is deze vorm van dagbesteding niet uitdagend genoeg. Als dit voor jou geldt dan proberen we je in onze kringloopwinkel een andere vorm van dagbesteding aan te bieden.

De maatschappij is voor Kringloop de Samenwerking een belangrijk aspect. We proberen jou op meerdere manieren bij de maatschappij te betrekken, zo normaal mogelijk. Contact met klanten in de winkel en contact bij het aannemen van goederen. Contact bij klanten thuis tijdens het ophalen of bezorgen van goederen. Ook is het gratis aanbieden van koffie aan klanten een middel om aan de maatschappij deel te nemen, door bijvoorbeeld het gesprek aan te gaan. 

Kortom, Kringloop de Samenwerking helpt jou te integreren in de maatschappij.

Dagbesteding hardenberg

De winkel

We streven ernaar iedereen zijn eigen taken te geven, waar jij dan zelf zoveel mogelijk de verantwoording voor draagt. Dus iedereen van kassière tot klusser speelt een belangrijke rol in de Samenwerking om de winkel draaiende te houden. Hier hebben we elkaar bij nodig. We proberen de normale arbeidsmarkt zoveel als mogelijk te benaderen.

 

De activiteiten worden gedaan in jouw eigen werktempo en naar eigen draagkracht. Er is geen sprake van prestatiedruk, waardoor de dagbesteding laagdrempelig blijft.  Het kan zijn dat je zoveel vaardigheden aanleert dat je doorstroomt naar de betaalde arbeidsmarkt. Is dit niet het geval, dan is het ook goed, de kringloopwinkel is een mooie vorm van dagbesteding die blijvend zorgt voor veel uitdaging.

 

Als je bij ons begint krijg je een proefperiode van een maand. In deze maand kun je je in de winkel oriënteren en kijken waar je interesses en voorkeuren naar uitgaan. Na deze maand krijg je activiteiten aangeboden die het best passen bij jouw wensen en mogelijkheden.

Activiteiten

Wat voor activiteiten biedt Kringloop de Samenwerking? In de kringloopwinkel worden de onderstaande activiteiten aangeboden. Daarnaast werken wij het hele jaar door met verschillende thema’s. Denk bijvoorbeeld aan: lente, herfst, kerst, maar ook dagen als Valentijnsdag, Halloween, Koningsdag en EK of WK voetbal et cetera. Jij als medewerker krijgt de mogelijkheid om actief mee te denken over hoe deze activiteiten ingevuld kunnen worden.

WE zien jou niet als cliënt, maar als volwaardig medewerker

Professionele begeleiding

Iedere dag is er continu professionele begeleiding aanwezig. De professional werkt samen met een team vrijwilligers met ieder zijn eigen kwaliteiten. Sommigen zijn gediplomeerd in de zorg. Anderen hebben geen ervaring in het begeleiden, maar hebben wel een affiniteit met onze doelgroep.

We zien jou niet als cliënt. maar als volwaardig medewerker, die een belangrijke rol speelt binnen de kringloopwinkel.

Beloning & uitjes

Kringloop de Samenwerking krijgt inkomsten vanuit de winkel. Een groot deel van deze inkomsten wordt gebruikt voor jou. Hiervan worden de lunches betaald. Ook is er altijd koffie, thee, frisdrank en vers fruit aanwezig. We organiseren regelmatig uitjes en feestjes voor iedereen. Als de financiën het toelaten, dan wordt jaarlijks voor de medewerkers van de dagbesteding een vakantie georganiseerd, die wij grotendeels betalen.

Als medewerker krijg je korting op de aanschaf van artikelen uit de winkel.

Maaltijden

Tussen de middag wordt er voor de medewerkers en vrijwilligers gratis een broodmaaltijd verstrekt. Er wordt de mogelijkheid geboden dat de medewerkers zich aanmelden voor het avondeten. De kosten bedragen dan €3,- per maaltijd.

Gezamenlijk wordt er overlegd wat we gaan eten en worden er boodschappen gekocht en gekookt. Wij houden er rekening mee dat er over het algemeen een gezonde maaltijd wordt genuttigd.

Door om beurten te koken is dit een mooie training om te leren hoe met een bepaald budget een maaltijd wordt voorbereid. Het gezamenlijk eten wordt veelal ook als een gezellig evenement ervaren. Leuker is om met elkaar te koken en eten dan dat je dat alleen moet doen.